Vi behandler spiseforstyrrelser
Er du pårørende til en person, som skal i behandling for en spiseforstyrrelse? Så læs med her. På denne side finder du helt basal og general viden om spiseforstyrrelser. Her ruster vi dig til at forstå vedkommende med en spiseforstyrrelse og ligeledes forstå den behandlingsform, som vi tilbyder på Kildehøj.
Hvad er en spiseforstyrrelse?
Begrebet spiseforstyrrelse dækker over en lang række forskellige undergrupper med det tilfælles, at patienten udøver en forstyrret spisning. Spiseforstyrrelser kan ses i form af en person enten spiser for meget, for lidt eller for restriktivt i forhold til, hvad personen burde. Desuden forekommer skrøbelig og usikker identitet, dårligt selvværd og uhensigtsmæssig følelseshåndtering i forskellige kombinationer og omfang, når man lider af en spiseforstyrrelse.
Hvem rammes?
Spiseforstyrrelser kan ramme alle - både børn, unge og voksne - og rammer begge køn. De mest almindelige spiseforstyrrelser er bulimi, BED og anoreksi og ortotreksi. Fælles for disse er, at de på kort eller langt sigt kan være dødelige, at der er helbredelsesmulighed og at det aldrig er for tidligt at bede om hjælp, men det kan blive for sent. Man kan med den rette behandling blive helt rask og få et godt liv.
Hvem kan modtage behandling?
På Kildehøj tager vi imod alle, som lider af spiseforstyrrelser. Vi ønsker at tilbyde behandling til alle de mennesker, der har brug for vores hjælp. Dog tilbyder vi ikke behandling til folk som skal sonde- og tvangsfodres.
Læs mere om patienter på Kildehøj her.
Vigtigt ved behandling
Behandlingerne for spiseforstyrrelser bør som udgangspunkt være tværfagligt sammensat og tilpasset individuelt i forhold til sygdomsgrad og type. Ligeledes er det vigtigt, at behandlerne er specielt uddannet til at arbejde med spiseforstyrrelser og har erfaring.
For at der kan ske et godt fagligt og menneskeligt samarbejde, bør du også føle, at behandlerne kommunikerer med dig - altså ser og lytter til dig/mennesket bag diagnosen.
Endelig skal du sikre dig, at der i behandlingen er indlagt både fysiske, psykiske og sociale effektmål, så der er en fælles sikkerhed for, at du har effekt af behandlingen. Alle ovenstående punkter er vigtige for Kildehøj.